Kaarsjesavond

Na een coronapauze van 2 jaar heeft Gennep de Kaarsjesavond weer terug. Op woensdag 21 december vindt van 19.30 tot 20.15 uur de 17de editie van de Kaarsjesavond plaats op de Markt in het centrum van Gennep.

De inmiddels tot Gennepse traditie verheven Kaarsjesavond vindt weer live plaats. Kern van de Kaarsjesavond is het samen zingen van enkele bekende kerstliederen. Dit jaar wordt het publiek daarbij begeleid door harmonie Unitas et Fidelitas en het Genneps Vocaal Ensemble. De gebouwen rondom de Markt worden op dat moment verlicht door louter en alleen kaarslicht wat voor een bijzondere sfeer zorgt.

De Kaarsjesavond vindt altijd plaats op 21 december, de kortste dag van het jaar. Daarna gaan de dagen weer lengen en met kerstmis in het verschiet kijkt de wereld uit naar licht in donkere tijden. De burgemeester van Gennep, dhr. Hans Teunissen en vertegenwoordigers van de verschillende geloofsgemeenschappen in Gennep spreken een korte vredeswens uit.

Sinds 2004 kent Gennep de Kaarsjesavond. De kaarsjesavond van dit jaar zou dus feitelijk de 19de editie moeten zijn. Doordat de edities 2020 en 2021 vanwege corona uitvielen gaat de editie van 2022 de boeken in als aflevering 17.