Concerten

Sinds 2004 organiseert de Stichting Johannes Engelen regelmatig concerten in de Protestantse Kerk. De kerk heeft een bijzonder mooie akoestiek en is dan ook een geliefde locatie voor muziekuitvoeringen van diverse aard: koren, orkesten, kamermuziek, singer-songwriters, etc.

Open Kerk

De Protestantse Kerk is een Rijksmonument en is tezamen met het stadhuis gezichtsbepalend voor het oude centrum van Gennep. De kerk is open voor bezichtiging op zaterdag van 11.00 – 14.00 uur van 1 mei tot medio september en op afspraak in het kader van begeleide stadswandelingen en voor particulieren. Gidsen zijn dan aanwezig voor uitleg en informatie over de kerk en haar geschiedenis. In de kerk liggen folders en boekjes er zijn tevens ansichtkaarten en kaarsen te koop, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de restauratie en het onderhoud van de kerk.

Open Monumentendag

Jaarlijks zijn in het tweede weekend van september de Open Monumentendagen.

Tijdens dat weekend is de kerk open op zaterdag en zondag van 11.00-17.00 uur en worden rondleidingen door gidsen georganiseerd.

 

Contact voor rondleidingen:
M. Hoogkamp, tel 0485 519 146
of mail: st.engelen@gmail.com

Kaarsjesavond

Op de kortste dag van het jaar organiseert de Stichting JOhannes Engelen Kaarsjesavond op de Markt in hartje Gennep. Dan is er een massale samenzang waarbij honderden mensen met kaarsen in de hand kerstliederen zingen, begeleid door koor en orkest. Alle elektrische verlichting op het plein en in de huizen rondom wordt uitgeschakeld en circa tweeduizend kaarsen verlichten dan het sfeervolle Marktplein, het historische stadhuis (AD 1617)en de Protestantse Kerk. De burgemeester van Gennep en de voorgangers van de Gennepse geloofsgemeenschappen spreken een vredeswens uit. Kaarsjesavond wordt mede mogelijk gemaakt door enkele sponsors en vrijwillige bijdragen van de deelnemers.