Jan Keers

In Memoriam
Jan Keers 21 december 1937   –   10 oktober 2011 

Op maandag 10 oktober 2011 is, in het door hem zo geliefde Moustiers-Sainte-Marie, Jan Keers helaas overleden aan de gevolgen van de
slopende spierziekte ALS. Jan was enkele jaren bestuurslid van de Minor stichting en hij stond aan de wieg van de initiële restauratieplannen van onze monumentale kerk.
Jan was een sportieve man met ongelooflijk veel charisma, elan, enthousiasme, maar bovenal een enorme communicator en inspirator.
Uit de fondswervingscommissie vloeide de stichting Johannes ;Engelen voort en ook daarvan was Jan een zeer actief en betrokken bestuurslid.
Vooral op het gebied van sponsoring had Jan ‘een gouden handje’, maar zeer zeker ook als (mede)initiator van de verschillende ideeën zoals Kaarsjesavond,
Adventsconcerten en de Leienactie.
Jan was dol op muziek, kunst in het algemeen en jonge mensen. Hij voelde zich heerlijk in zo’n setting en kwam dan ook altijd naar de
adventsconcerten met een groot gevolg. Daar maakte Jan, uiteraard samen met zijn vrouw Renate, elk jaar een groot feest van… eerst lekker eten bij de Kroon en dan oversteken naar een avondje muziek in onze mooie kerk. De Kaarsjesavond werd steevast gevolgd door de ‘Keersjesavond’, een gezellig samenzijn met drankje en hapje zoals Jan en Renate dat altijd noemden.
Vanaf 2011 moeten we dus de adventsconcerten en Kaarsjesavond organiseren zonder Jan Keers. Jan laat een enorm groot gat achter maar wij zullen doorgaan met Jan als grote inspirator in onze gedachten!