Stichting Johannes Engelen

Culturele functie

Open kerk

De Protestantse Kerk staat onder Monumentenzorg en is tezamen met het stadhuis gezichtbepalend voor het oude centrum van Gennep. De kerk is open voor bezichtiging op zaterdag van 13.00-17.00 van Pasen tot medio oktober en op verzoek van het VVV in het kader van begeleide stadswandelingen. Gidsen zijn op zaterdag aanwezig voor uitleg en informatie over de kerk en haar geschiedenis. In de kerk liggen folders en boekjes, er draait muziek via de Cd-speler. Er zijn tevens ansichtkaarten en kaarsen te koop, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de restauratie van de kerk.

 

Expositie

De Protestantse Gemeente bezit interessante archiefstukken, waarvan de oudste dateren uit de 16e eeuw. Op gezette tijden wordt in de kerk een expositie georganiseerd waarbij deze oude stukken of reproducties ervan worden tentoongesteld.

 

Concerten

De Protestantse Kerk is een geliefde locatie voor muziekuitvoeringen en wordt vanwege de uitstekende akoestiek zeer gewaardeerd door musici en het publiek. Sinds 2004 organiseert de Stichting Johannes Engelen tot Behoud van de Monumentale Protestantse Kerk te Gennep Adventsconcerten en Voorjaarsconcerten.

 

Contactpersoon

Mieke Hoogkamp, tel 0485-519 146


opyright © 2017. All Rights Reserved.

X

Right Click

No right click